Het charter voor eerlijkere prijsvergelijking

Maandag 15 juli werd op de CREG een charter ondertekend voor eerlijkere prijsvergelijkers in de energiesector. Elegant steunde als enige het volledige charter, Lampiris tekende niet, en al de andere leveranciers tekenden enkel een bijlage met een bepaalde rekenmethodiek.

Waarom tekende Elegant het volledige charter, ook al is het niet perfect?

Elegant wil graag constructief meewerken aan volgende, uitgebreidere regels voor meer transparantie, omdat de volgende zaken volgens ons nog ontbreken:

We stellen vast dat Lampiris enkele van onze bezorgdheden deelt, maar daarom het charter juist niet ondertekende. Dat heeft zeker het voordeel van de duidelijkheid, en verdient respect. Er is inderdaad nog werk aan de winkel. Wij kozen ervoor om constructief te zijn en met dit signaal de inspanningen van de CREG voluit te steunen; uiteindelijk hebben alle kleine leveranciers (en daar horen we nog wel even bij) baat bij een sterke scheidsrechter op de energiemarkt.

elegant steunt als enige het volledige creg charter

 

Reacties

2 reacties voor “Het charter voor eerlijkere prijsvergelijking”

 1. Kris Voorspools on July 18th, 2013 11:43

  Heel wat verlengingstarieven staan al op de prijsvergelijkers, maar meeste mensen zien die niet. Verlengingstarieven staan helemaal onderaan, en de consument kijkt meestal niet verder dan top 10.
  Vermelding van verlengingstarief direct naast het lokmiddel zou beter zijn.

 2. Freddy Verbelen on January 5th, 2016 11:43

  Wanneer enkele jaren geleden minister vande Lanote de elektriciteitsmaatschappijen kon verplichten om de daluren uit te breiden naar de weekends, dan moet het ook mogelijk zijn de verplichting in te voeren van 1 duidelijke prijs.
  Een prijs voor een contract voor bepaalde duur en één voor een contract voor onbepaalde duur.
  Ook als ge bij dezelfde leverancier blijft krijgt ge hetzelfde contract als dat waarvoor ge overgestapt zijt. Geen verschil meer tussen een nieuwe klant en een eigen klant.

Reageer